tisdag 24 september 2019

Turkiska Köttbullar

Blanda ströbröd och ägg och låt svälla en stund. Riv löken i ett rivjärn pressa vitlöken och om du använder färskt bröd ta 40g bröd och blötlägg och smula sönder och häll sedan bort vattnet.

Chipotle Turkiet Kottbullar 2019

Fräs löken i hälften av oljan utan att den får färg.

Turkiska köttbullar. Tillsätt ägg ströbröd tomatpuré paprikapuré kryddor och salt och blanda väl. Blanda färs lök och persilja. Du kan förstås hoppa över momentet med att doppa i mjöl och fritera köttbullarna och tillaga dem som vanliga köttbullar som jag har gjort här.

Nyheten har spridits av medier som the new york times bbc och cnn men enligt mathistorikern richard tellström stämmer inte uppgifterna. Saftiga kryddiga grekiska köttbullar som smakar fantastiskt gott. Strö över sumaken och servera med tomatsåsen.

Jag tycker dock att keftedes blir alla godast när de friteras. Det är förstås jätteallvarligt säger han. Stek dem runt om i olja ca 5 min så att de får fin färg och är genomstekta.

Blanda alla ingridienser i en skål. Köttbullarna doppas i mjöl och friteras. Forma färsen till små avlånga bullar.

Svenska institutets fejk om svensk turkiska köttbullar fredag 4 maj 2018 fredag 4 maj 2018 av christopher jarnvall på twitterkontot swedense lades i förra veckan ut ett falskt inlägg där det står att svenska köttbullar egentligen är baserade på ett recept som karl xii tog med sig från turkiet. Blanda lök och äggblandning med färs tomat och kryddor. Svenska köttbullar är egentligen turkiska det skriver det officiella svenska faktakontot swedense på twitter.

Skala och grovriv löken.

Bjud Pa Turkisk Buffe Feeders

Turkisk Mat Allt Om Den Turkiska Maten

Felix Kottbullar Aterkallas Kan Innehalla Agg Omni

Cig Kofte En Ra Kott Matratt I Turkiska Och Armeniska Ratter

Kofte Turkiska Biffar Med Paprikasas Och Tarator Zeinas

Kofte Turkiska Kottbullar

Turkiska Kottbullar Recept Tasteline Com

Turkisk Kottbulle Stockfoton Freeimages Com

Turkiska Kottbullar Med Pommes Frites Och Senap